Menu
Tentipi

Tentipi

Tentipi har sin verksamhet i Moskosel, en liten by i skogslandet mellan fjäll och hav strax söder om polcirkeln, och i Sunne i hjärtat av de värmländska skogarna.

Tentipi har sedan starten 1989 haft sitt enda fokus på design och tillverkning av tältkåtor samt tillbehör till dessa. Med kreativa innovationer och sinnrik formgivning har vi ett flertal patent och mönsterrättigheter. Genom vår passion för tältkåtor och vår långa erfarenhet är vi världsledande tillverkare när det gäller lätthet och storlek såväl som finesser, kvalitet och användarvänlighet. Vi erbjuder ett brett sortiment, från små, lätta modeller för vandring och andra friluftsaktiviteter till stora evenemangstältkåtor för konferens och fest. Med möjlighet till sammankoppling kan dessa rymma många hundra personer.

Våra produkter är utvecklade för ett genuint friluftsliv, där gemenskapen runt elden ofta är i centrum. Tentipis anställda är friluftsfolk med höga kvalitetsambitioner när det gäller såväl produkter som service till kunderna. Tentipi är ett av de sista företagen, som fortfarande producerar tält i Sverige. I Moskosel, där allt startade för 23 år sedan, tillverkar vi Classic- och Event-tältkåtor. Vi är sedan hösten 2007 även lokaliserade i Qingdao i China. Där driver vi en självägd fabrik, som huvudsakligen tillverkar Tentipi® produkter. Detta ger oss full kontroll över arbetsförhållanden, kvalitet och utveckling.

CSR (Corporate Social Responsibility) och miljö är viktiga, dagliga frågor för Tentipi. Vi är bronssponsor för Naturskyddsföreningen och stödjer en SOS Barnby i Nanchang i Kina.

Web | tentipi.se